Historie | Teams | Spelers | Wedstrijden Nederlands Elftal | Stadions | Oranje Shop | Voetbal humor

Home > Wedstrijden Nederlands Elftal > 2005 > Nederland - Italië > Fotoverslag

Fotoverslag Nederland - Italië

Op deze pagina een fotoverslag van de wedstrijd Nederland - Italië, die op zaterdag 12 november 2005 gespeeld werd in de Amsterdam ArenA. De wedstrijd eindigde in een 1-3 verlies.

Eén grote oranjezee op de tribune van de Amsterdam ArenA
Eén grote oranjezee op de tribune van de Amsterdam ArenA.
Nederland - Italië 1-3, Amsterdam ArenA, 12 november 2005
Het publiek in de Amsterdam ArenA kijkt gespannen toe, deze Nederland - Italië is ondanks de uitslag een spectaculaire wedstrijd waarin van alles gebeurde.

Terwijl Van der Sar zich over de toss ontfermt, staan Babel, Kuyt, Castelen, Van der Vaart en Landzaat klaar voor de wedstrijd.

Vreugde bij de Italianen, nadat ze een paar minuten voor rust nog gelijk hebben gemaakt. Gilhardinho heeft gescoord, op de voorgrond zie je Luca Toni.
Camoranesi kijkt vertwijfeld toe hoe Nederland een muur opstelt. Helemaal links kijkt Kromkamp vertwijfeld om, terwijl Vlaar (3) zich zorgen maakt om Luca Toni (achter Mathijssen, 4).
Invallers Nigel de Jong en Jan Vennegoor of Hesselink konden ook geen potten breken. Matchwinner Toni (9) heeft sluipt weg.
Nigel de Jong probeert zijn tegenstander te passeren.
Joris Matthijsen, Dirk Kuyt en Denny Landzaat (achter Kuyt) bedanken het publiek.
Edwin van der Sar speelde vandaag voor de 106e keer in de basis van Oranje. Een record! Nog zes wedstrijden en hij is algeheel record-international.

Het publiek in de Amsterdam Arena is helemaal klaar voor Nederland - Italië.

Vrije trap voor Italië. Babel en Van der Vaart vormen de eerste muur. Del Pierro (links) staat klaar om in te lopen, maar Van Bronckhorst (5) ziet hem aankomen.
Ron Vlaar kopt de bal over Van der Sar bij de tweede paal het doel in. Giovanni van Bronckhorst staat aan de grond genageld.
Van der Vaart kijkt verschrikt om. Maar hem blijft een wissel bespaard.
Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart staan klaar voor de tweede helft. Ook Allessandro Del Piero (10) en Luca Toni zijn er helemaal klaar voor.

Einde wedstrijd, het arbitrale trio uit Rusland wordt bedankt. Nederland heeft na maanden weer eens verloren.