Historie | Teams | Spelers | Wedstrijden Nederlands Elftal | Stadions | Oranje Shop | Voetbal humor

Home > Historie > WK 1934

WK 1934

WK 1934Wereldkampioenschap voetbal 1934 Italië

In de voorronde van het WK 1934 in Italië treft Oranje Zwitserland. De Zwitsers nemen al snel de leiding, maar na 20 minuten kan Kick Smit de gelijkmaker aantekenen. Nog voor het rustsignaal kunnen de Zwitsers opnieuw op voorsprong komen, opnieuw door een doelpunt van Leopold Kielholz. Als na rust de 3-1 wordt genoteerd, is het spel gespeeld. Leen Vente scoort 10 minuten voor tijd nog de 3-2 maar de winst gaat naar de Zwitsers.