Historie | Teams | Spelers | Wedstrijden Nederlands Elftal | Stadions | Oranje Shop | Voetbal humor

Home > Historie > WK 2006 > Wedstrijden > Nederland - Ivoorkust

Nederland - Ivoorkust

Stuttgart - vr 16 juni 18:00

IvoorkustNederlandDe tweede WK wedstrijd werd gespeeld in het Gottlieb Daimlerstadion van Stuttgart. Tegenstander was Ivoorkust, de ploeg van Arounda Koné, Didier Droba en Bonaventura Kalou. De ploeg wordt gezien als het sterkste land van Afrika. Desondanks wist Nederland te winnen, maar het was met de hakken over de sloot. Na een voorspoedig begin schoot Van Persie een vrije trap raak, waarna Ruud van Nistelrooij de buitenspelval omzeilde en 2-0 aantekende.

Ivoorkust wist voor rust nog terug te komen tot 2-1, waarna Oranje de gehele tweede helft teruggedrongen werd, maar enkele reddingen en een bal die door Van Persie van de doellijn gehaald werd zorgden er voor dat Nederland na twee wedstrijden al zeker is van de achtste finales.  

 

Wedstrijdfoto

Nederland-Ivoorkust WK 2006
Wesley Sneijder en Arjen Robben vliegen Robin van Persie om de nek, nadat de Rotterdammer met een schitterende vrije trap voor 1-0 heeft gezorgd.

Wedstrijdgegevens

Nederland - Ivoorkust 2-1 (2-1)
23' Van Persie 1-0, 26' Van Nistelrooij 2-0, 38' Bakary Kone 2-1.
Scheidsrechter: Ruiz (Col) Toeschouwers: 52.000
Gele kaart: Zokora, Robben, Mathijsen, Drogba, Van Bommel en Boka.

Opstelling Nederland:
Van der Sar;
Ooijer, Van Bronckhorst, Heitinga (46' Boulahrouz), Mathijsen;
Van Bommel, Cocu, Sneijder (50' Van der Vaart);
Robben, Van Persie, Van Nistelrooij (73' Landzaat).

Opstelling Ivoorkust:
Tizie;
Meite, Boka, Eboue, K Toure, Zokora;
Romaric (62' Yapi Yapo), Y Toure, A Kone (73' Akale)
B Kone (62' Dindane), Drogba.

Uitspraken na afloop

Deze wedstrijd zijn we heel gelukkig uitgekomen. Maar we kunnen er tevreden over zijn, want er stond een team dat goed stond te verdedigen en moeilijk te breken was. We hebben twee wedstrijden gewonnen en daar mogen we heel blij mee zijn.
Marco van Basten ziet het direct na afloop positief in.

Als je er even bij stilstaat, is het natuurlijk verbazingwekkend snel gegaan met het Nederlands elftal. Na twee wedstrijden in de zogenaamde groep des doods is de ploeg al zeker van de volgende ronde. Ze hebben het zeer goed gedaan. Daar komt bij, dat er gedurende bepaalde gedeeltes ook goed is gevoetbald. Wil je alleen verder op dit WK, maar ook met het oog op de toekomst, dan is er nog het één en ander te verbeteren.
Johan Cruijff ziet het ook positief, maar heeft wel een kleine kanttekening.

De problemen ontstaan alleen zodra de boel gecontroleerd moet worden. In plaats van een hoge balsnelheid toe te passen en een goed positiespel uit te voeren, vooral op de momenten dat je voorstaat, zie je deze onderdelen zwak functioneen als het erop aankomt. Daar zal de komende tijd dus flink aan gesleuteld moeten worden.
Cruijff heeft de oplossing -uiteraard- voorhanden.

Het hoeft niet altijd mooi te zijn.
Khalid Boulahrouz spreekt de kritiek over het vertoonde spel van Oranje tegen.

Iedereen zegt dat we goed speelden, maar dat is niet het belangrijkste. Goed spelen is een bonus. Het resultaat is altijd het voornaamst, dat hebben we vandaag weer geleerd.
Didier Drogba vindt mooi voetbal even helemaal niet belangrijk

Meer opvallende WK Quotes 

 


Home | Sitemap | Colofon | Privacy Policy | Links |© oranje11.nl