Historie | Teams | Spelers | Wedstrijden Nederlands Elftal | Stadions | Oranje Shop | Voetbal humor

Home > Historie > WK 2006 > Nationale WK test > Verslag

Verslag

Ook Willeke Alberti was van de partijHet is vrijdagavond, na een rustige treinreis kom ik op het Mediapark aan, totaal geen last van spanning. Terwijl ik richting studio 24 loop komt er net een bus met Oranjefans aan, helemaal uitgedost en compleet door het dolle zijn ze. Ik besluit m’n pas iets te versnellen om voor deze groep te arriveren.

Eenmaal binnen krijg ik m’n deelnamenummer (113 dat breng vast geen geluk) en begeef me naar de ontvangstruimte. Daar aangekomen kan ik rustig de deelnemers aan de WK test observeren, er zijn Oranjefans en spelersvrouwen, er komt een bus Duitsers binnen, ik zie een groep scheidsrechters in tenue én ik zie mensen in prachtige witte retro shirts. Die laatste zijn de naamgenoten, ze krijgen allemaal een shirt mét hun naam er op, Bergkamp, De Boer, Overmars, Stam, ik mis alleen Kluivert...

De naamgenoten en de scheidsrechters zijn er klaar voor!Nadat we naar de studio zijn gebracht worden we voorbereid door een man die zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken steekt, hij moedigt ons aan om tijdens het programma veel herrie te maken, maar ook weer niet té veel. Sophie Hilbrand heeft een jurk aan met alle namen van de Oranje spelers en de begeleiders er op gedrukt. Henk Spaan is gekleed in een colbert met op z’n rug ‘Spaan 7’, ik vraag me nog af of Henk Spaan zichzelf een 7 geeft in het Parool morgen. Iets dat totaal onterecht zou zijn, aangezien hij Foppe de Haan vorige week heeft afgebrand, terwijl de coach van Jong Oranje toch maar mooi in de finale van het EK staat!

Sophie Hilbrand en Henk SpaanIntussen mogen we onze stemkastjes bekijken, en wat blijkt? De naam en het nummer op de display corresponderen niet, ik heb mijn eigenlijke nummer, maar heet plotseling Henk, die naast me zit. Na enig onderling overleg besluiten we de kastjes niet om te ruilen, maar te vertrouwen op de techniek. Later zie ik dat mijn naam plotseling Robben is, en ik dus zit te spelen voor de naamgenoten. Maar helemaal achteraf is dat allemaal niet waar, en Henk die naast me zit hoeft niet te wanhopen: “Volgens mij heb jij alle vragen goed, maar moet ik dan zo naar voren, dat doe ik dus niet! Ga jij dan maar.”

Maar Henk hoeft niet te wanhopen, voor ons zit iemand die alle vragen op één na goed had: “Ik wist alleen die vraag over het kapsel van Beckham niet.” Hij krijgt zijn Andy Warhol minuten, iets waar niet op gerekend was want bloednerveus neemt hij de felicitaties en zoenen van Sophie Hilbrand in ontvangst.

Ikzelf had 5 vragen (van de 40) fout, geen slechte score dus. Een negen min, het hoogste cijfer dat ik ooit ergens voor gehaald heb…


Home | Sitemap | Colofon | Privacy Policy | Links |© oranje11.nl