Historie | Teams | Spelers | Wedstrijden Nederlands Elftal | Stadions | Oranje Shop | Voetbal humor

Home > Wedstrijden Nederlands Elftal > 2006 > Vriendschappelijke wedstrijden > Nederland - Mexico

Nederland - Mexico

Donderdag 1 juni 2006

MexicoNederlandDeze oefenwedstrijd werd gespeeld op donderdag 1 juni 2006, plaats van handeling was het Philips stadion in Eindhoven.

Mexico neemt ook deel aan het WK 2006, de 'Azteken' zijn ingedeeld in groep D. In deze groep spelen ook Iran, Angola en Portugal. Saillant detail is dat als Nederland de eerste ronde overleeft, het één van deze landen zal treffen in de achtste finale.

Van Basten tevreden over reserves

Op de ochtend na ‘the night before’ doet de redactie een greep uit de commentaren in de landelijke ochtendkranten. Het verkorte wedstrijdverslag komt deze keer van ‘De Telegraaf’: Ook zonder zeven potentiële basisspelers versloeg Oranje donderdagavond WK-deelnemer Mexico. In Eindhoven won de B-ploeg van Marco van Basten met 2-1. Het duel maakte wel duidelijk dat het niveauverschil tussen het 'eerste' elftal en het team dat tegen de Mexicanen aantrad nog erg groot is. De bondscoach kreeg daarmee de bevestiging dat zijn keuze voor het A-team voorlopig een goede is.

In dezelfde krant komt een tevreden bondscoach Marco van Basten aan het woord: „Ik ben blij met dit resultaat”, verklaarde Van Basten. „Deze groep is dus ook sterk in de breedte. Dat heb ik vanavond weer gezien. Reserves zijn belangrijk. Ook op een grote eindronde. Ook reserves bepalen of je op toernooi lang door kan spelen. Mexico speelde met het beste team. Dit was geen slechte tegenstander en toch winnen wij. Dat terwijl we niet met onze beste ploeg speelden. Daar ben ik heel content over.”

Van Basten verklaarde dat het verschil tussen zijn beste elf voetballers en de reserves niet groot is. „Sommige jongens maken het ons heel moeilijk. Ik vond Heitinga en Boulahrouz bijvoorbeeld goed functioneren. We moeten als technische staf maar eens rond de tafel gaan zitten. We zullen ook deze wedstrijd evalueren en uiteindelijk weer conclusies trekken.”


Johnny Heitinga die in meerdere opzichten zijn stempel op de wedstrijd drukte wilde achteraf niets horen over een A- en een B ploeg. Heitinga werd bij de eerste goal van Mexico belast met de dekking van Borgetti, maar hij werd door een andere Mexicaan geblokt waardoor Borgetti vrij in kon koppen. In de tweede helft kroop Heitinga bij een corner voor zijn man en kopte gedecideerd de gelijkmaker in.

Over de A- en de B ploeg wist de jonge Ajacied het volgde te zeggen: "Daar is helemaal geen sprake van", zei hij ietwat geïrriteerd. "Er zijn 23 spelers geselecteerd en het is aan hen om zich in de kijker te spelen."

Ryan Babel was matchwinner, nadat hij een voorzet van Kuyt op wonderlijke wijze tegendraads de uiterste hoek inschoof: "Dat was een lekkere goal", vond Babel, die twintig minuten voor tijd nog een grote kans miste. "Ik denk dat dat misschien een beetje met vermoeidheid te maken had", zei hij glimlachend.

Een andere Ajacied, Wesley Sneijder, klaagde na twee volle wedstrijden ook over vermoeidheid. "Het was pittig, inderdaad. Als Ryan die kans had benut, had de wedstrijd op slot gezeten. Nu moesten we vol door tot aan het laatste fluitsignaal."

Wedstrijdgegevens

Philips Stadion, Eindhoven.
donderdag 1 juni 2006:

Nederland - Mexico 2-1 (0-1)
18' Borgetti 0-1, 53' Heitinga 1-1, 57' Babel 2-1.
Scheidsrechter: Frödjfeldt (Zwe). Toeschouwers: 35.000
Gele kaart: -

Opstelling Nederland: Timmer (46. Stekelenburg); Kromkamp, Boulahrouz, Heitinga en De Cler; Landzaat, Maduro en Sneijder; Van Persie (46. Vennegoor of Hesselink), Kuijt en Babel.

Opstelling Mexico: Sanchez; Castro (65. Arellano), Marquez, Osorio en Pineda (65. Suarez); Fonseca (46. Morales), Salcido, Pardo (46. Torrado) en Bravo (46. Garcia); Borgetti en Franco (46. Zinha).

 
 


Home | Sitemap | Colofon | Privacy Policy | Links |© oranje11.nl